Other

First impression of my new E-Reader

First impression of my new Kobo Aura E-Reader on ireadbooksblog.com. Photo credit: ireadbooksblog.com
I wrote a blog about the fact that I’m finally on team E-Reader and why I want to give this new way of reading a shot a while ago. On my twenty second birthday, I got my brand new E-Reader from my parents as a gift. Here’s what I think about it this far!

Kobo Aura 2
First of all, I want to empathize that I own a Kobo Aura 2 E-Reader. My opinion is based on this E-Reader, other E-Readers might work different. My very first impression of the Kobo Aura 2 E-Reader was: wow, this thing is small. Somehow, I expected my E-Reader to be the size of an avarage book, but my E-Reader is more the size of a pocket book, which is fine, it’s just something I have to get used to.

I’m used to different kinds of touchscreens, mostly on my smartphone. But the touchscreen of an E-Reader is way slower than I’m used to. My first attempts to open a book or just to click on something failed. The touchscreen didn’t react directly, and then it started to act like crazy. After a while I got used to the touchscreen, so it’s no big deal for me anymore.

Reading experience
Then off to the reading part, the most exciting part of it all. I really expected to read differently on an E-Reader, but it actually wasn’t. It’s not truly the same as holding a physical book, but while I was reading, I sort of forgot that I was reading on an E-Reader. Which means that the reading experience is the same for me. That was a total shocker, in a positive way!

I’m still getting to know my Kobo Aura 2, there’s a lot to discover on it. But overall, I really like my new E-Reader.

Do you own an E-Reader? What do you think about it?

PS: I will upload a full (Dutch) review on the Kobo Aura 2 soon, with more specific details on the E-Reader!

2 gedachten over “First impression of my new E-Reader

  1. Ik twijfel ook heel erg om over te stappen op een e-reader. Lijkt me vooral handig tijdens het reizen. Omdat je zoveel boeken kunt meenemen als je wilt en die niet allemaal beschadigd raken omdat je ze van hot naar her sleept. Ik ben nu eigenlijk op zoek naar een tablet met diverse lichtinstellingen en een scherm waar de zon niet op weerkaatst. Vrees dat ik de e-reader amper gebruik en daar vind ik ze toch net te duur voor… Ben benieuwd naar je volledige recensie!

    Liked by 1 persoon

    1. Snap ik! Ik heb ook lang getwijfeld, maar heb tot nu toe nog geen spijt van deze E-Reader. Was van de week op reis met de trein en had een klein tasje bij me, mijn E-Reader kon er precies in! Een (pocket)boek had echt niet gepast. Daarbij vind ik het lampje heel erg handig voor in de avond. Binnenkort kan ik je meer vertellen 😉

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s