Dutch reviews

Recensie: De Graces

Lees de recensie over De Graces, geschreven door Laure Eve, op ireadbooksblog.com! Foto gemaakt door: i read books blog.
Ik lees meestal Engelstalige boeken, daar schreef ik laatst een blog artikel over. Maar na jarenlang alleen maar in het Engels te hebben gelezen, vond ik het tijd voor wat meer afwisseling. Daarom besloot ik om De Graces, geschreven door Laure Eve, voor de verandering in het Nederlands te lezen!

Het verhaal
River Page verhuist samen met haar moeder naar een klein dorpje. Haar vader heeft het gezin verlaten en ze willen graag een nieuwe start maken. Op haar nieuwe school komt River bij Summer Grace in de klas. Summer en haar broer en zus, Fenrin en Thalia, zijn populair. Niemand weet precies wat er met de Graces aan de hand is, maar ze hebben iets magisch.

River wil maar al te graag bij de Graces horen. Ze voelt zich nogal een buitenbeentje. De relatie met haar moeder is slecht, ze heeft geen contact meer met haar vader en eigenlijk heeft ze ook geen vrienden. Totdat ze in contact komt met de Graces. Haar leven verandert vanaf dat moment compleet.

Mening
Ten eerste vind ik de kaft van De Graces waanzinnig mooi. Ik ben gek op fantasie verhalen, vandaar dat ik dit boek graag wilde lezen. Ik ben als een speer door De Graces heengegaan. Het boek begint een beetje traag, het is dan nog niet echt duidelijk waar het verhaal naartoe gaat. Maar doordat de hoofdstukken kort zijn en vaak eindigen met een cliffhanger, is het verhaal vanaf het begin al spannend.

De Graces is opgedeeld in twee delen. Vanaf het tweede deel wordt het verhaal pas écht spannend, dan komen er ook een aantal plottwists die ik totaal niet zag aankomen. Ik vond het wel jammer dat de hoofdpersoon River zo onzeker was. Ze wilde zó ontzettend graag aardig gevonden worden – haast hopeloos – dat het me irriteerde. Ook vond ik het einde een beetje abrupt, het voelde niet echt als een einde. Toch ben ik zeer benieuwd naar deel twee van De Graces, omdat ik de verhaallijn sterk vind.

Titel: De Graces
Auteur: Laure Eve
Jaar: 2016
Uitgever: Best of YA
Beoordeling: 4/5

Heb jij het boek gelezen? Wat vond je ervan? Laat het me weten in een reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s